Sicilia

“Ken je het land waar de citroenen bloeien?” schrijft Goethe. Tijdens zijn reis naar Italië, op zoek naar de bron van de schoonheid, is dit Duitse genie verrast door dit complexe eiland. De verschillende heerschappijen hebben hun sporen nagelaten, die vertellen over zowel de geschiedenis van het eiland als van de Middellandse Zee. En inderdaad, Goethe schreef dat Sicilië de sleutel is om de rest van Italië te begrijpen.

Voor ons is Sicilië een te ontdekken continent, een regio waar je nooit moe zult worden van een landschap, een site … want enkele kilometers daarna is er reeds iets anders.   Van de zoutmeren van Trapani tot het vuur van de Etna, van barokke steden tot de ruines van Selinunte, van de tempelvallei tot de Normandische kathedralen is Sicilië alles wat Maupassant schreef in de Palatijnse kapel : Sicilië is « de parel (…) de meest verrassende ooit gedroomd door menselijke gedachte.”


De oude geschiedenis heeft het vaak over conflicten en dankzij de historici die ons de geschillen rapporteren weten we dat Oost-Sicilië, gekoloniseerd door de Grieken altijd min of meer in oorlog was met de Fenicische voorposten van West-Sicilië. De Grieken vertegenwoordigden de hoogste graad van beschaving: ze werkten op het land, deden aan landbouw.

Daarmee in tegenstelling waren de Fenicieërs van Carthago koop- en zeelieden. Dit dualisme, tussen het economisch meer geavanceerde Oost-Sicilië en West-Sicilië, is ook vandaag nog te zien. Catania wordt beschouwd als de economische hoofdstad van het eiland, terwijl Palermo de administratieve hoofdstad is.

Sicilië bevindt zich op de scheiding van de continentale platen van Afrika en Europa ter hoogte van Messina en deze factor verklaart het vulkanisme op het eiland. De Etna, met een oppervlakte van 1500km2 en 3300m hoogte is één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Maar elders op het eiland, namelijk aan de Noordkust is de eilandenarchipel van de Eolische eilanden, land van wind en vuur, met Vulcano en Lipari als de belangrijkste eilanden, maar vooral de vulkaan op Stromboli,
die bijna om de 20 minuten uitbarst.

Sicilia

Charme in Sicilia

Sicilië, een grote waaier aan cultuur: Griekse, Romeinse, Byzantijnse, Barok, de Etna, natuur, panorama’s, de gezellige en pittoreske dorpjes, lekkere wijnen, culinaire streekgerechten ...

Groep code: 01sic2018

Regio: Sicilia

Van : donderdag, 10 mei 2018

Tot: donderdag, 17 mei 2018

Min. 20 personen
Nog 26 plaatsen
Max. 30 personen
€ 1 535,00*
* Prijs pp op basis van een tweepersoonskamer

Boek Nu AfdrukkenReis info

Sicilië, het grootste eiland in de Mediterraanse Zee met bijna 1000 km kustlijn en een grote waaier aan cultuur. In de laatste 2000 jaar hebben alle grote koninkrijken hier hun sporen achtergelaten : de wondermooie Griekse tempels in Europa, Romeinse amfitheaters en villa’s, verschillende Byzantijnse Kerken, paleizen en sublieme Barokse dorpen, enz. Dit alles zorgt ervoor dat Sicilië één van de meest bezochte eilanden is. Maar Sicilië biedt meer dan geschiedenis. Ook de Etna (actieve vulkaan), de prachtige natuur met bijzondere panorama’s, de gezellige en pittoreske dorpjes, lekkere wijnen, fruit en overheerlijke culinaire streekgerechten.  Kortom Sicilië is een eiland waar u nooit genoeg van krijgt.

Reisoverzicht:

Catania, Taormina, de vulkaan Etna, Syracusa, Noto, de Tempelvallei van Agrigento, Ragusa, Piazza Armerina en Romeinse Villa del Casale.

 

Wat is inbegrepen:

Nederlandstalige begeleider, luchthavenvervoer, lijnvluchten en luchthaventaksen, autocar ter plaatse voor alle vermelde uitstappen, 7 overnachtingen in Agriturismo of hotel in HB en ¼ L wijn en ½ L water, 1 extra middagmaal. Gidsen en begeleide bezoeken zoals vermeld in het programma.

Wat is NIET inbegrepen:

Reisbijstand & annulatieverzekering, maaltijden en dranken die niet in programma vermeld staan, fooien, persoonlijke uitgaven en single* toeslag.

 

* Beperkt aantal single kamers !!!

Sicilië, bijna 1000 km kustlijn en een grote waaier aan cultuur : Griekse, Romeinen, Byzantijnse, Barok, de Etna, de prachtige natuur met bijzondere panorama’s, de gezellige en pittoreske dorpjes, lekkere wijnen, culinaire streekgerechten ...