Zoek uw Hotel

Service

Kamerservice
Basilicata

Het zuiden van het groot schiereiland eindigt met twee weinig bekende regio’s, die toch prachtige schatten verbergen.
Het meest machtige element is hier ongetwijfeld de natuur. Laten we beginnen met de zee. In  Basillicata vind je in de streek rond Metaponto de fijnste gouden zandstranden. Het is geen toeval dat de Grieken er als eersten aanmeerden.

De kust volgend, vind je prachtige Calabrische kreken van Capo Rizzoto, waar kiezel en zand mekaar afwisselen. Heel dikwijls betekent een dennenbos de aanwezigheid van de zee, die een prachtige turquoize kleur heeft. Langs de andere helling is de stad Tropea de meest gekende.

In het binnenland is de natuur ook fantastisch. De witte kalksteen vormt dikwijls canyons in Basilicata. Tussen de twee regio’s is er het natuurreservaat van Pollino in de Apennijnen, een paradijs voor de liefhebbers van bergen en natuur. Meer naar het zuiden bieden de wouden van Sila een uniek ecosysteem.

Het verbazingwekkende van deze regio’s is hun laag toeristisch karakter (behalve aan de kusten). De dorpen in het binnenland zijn een ware ontdekking voor wie houdt van authenticiteit. De hoofdstad van Basilicata, Matera, is bekend voor de wijk Sassi, onlangs herkend als patrimonium van de Unesco.

De Griekse sites, de kunststeden,… , waar enkele jaren geleden de archeologen het grote geluk hadden om twee bronzen beelden van 2 meter hoog te ontdekken. In de hele wereld blijven er slechts 5 over. De Romeinen maakten van deze bronzen beelden wapens. Drie bevinden zich in Italië, waarvan twee ervan, de mooiste, hier in Calabrië. 


 

Basilicata

Selecteer een hotel.

 • BAS135
  BAS135 - Matera - Palazzo Gattini
  HOTEL

  Matera, Basilicata

  CentralCharmeHistoryHuisdieren toegelaten
 • BAS136
  BAS136 - La Casa di Lucio
  HOTEL

  Matera, Basilicata

  BoutiqueCentralCharmeHistory