Zoek uw Hotel

Service

Kamerservice
Marche

Sempre caro mi fu quest'ermo colleE questa siepe, che da tanta parte de l'ultimo orizzonte il guardo esclude.

Altijd was dees verlaten top mij dierbaar en deze heg, die schier naar alle kanten de blikken afsluit van de verste kimmen.

Deze verzen zijn het begin van een poëzie, de mooiste van de Italiaanse literatuur: Het oneindige van Giacomo Leopardi. Hoewel het een universeel thema is, de menselijke beperkingen op het oneindige, verwijst hij naar de heuvel die zich in zijn geboortestad Recanati bevindt. Hier is een belangrijk eerbetoon aan hem opgedragen.

Mooie steden zoals Recanati zijn er in overvloed in le Marche (Marken) : Ascoli Piceno en haar magische plaatsjes, Macerata en haar openlucht opera, Tolentino, Piobbico. Maar het stadje dat domineert en het symbool van de mooiste Italiaanse kunststeden meer dan waard is, is zonder enige twijfel Urbino.

Titiaan en Raphael werkten er, in een tijdsperk waarin le Marche van Montefeltro één van de favoriete plaatsen was van beroemde kunstenaars die op zoek waren naar een goede sponsoring. Land van cultuur en land van de strijd, zoals die tussen Gioacchino Murat en de Oostenrijkers in 1815 in de buurt van het kasteel de la Rancia (Borgo Lanciano).

Niet ver van Borgo Lanciano bevindt zich één van de wonderen van le Marche, de grotten van Frasassi (zie pag. 65). Meer richting kust krijg je prachtige landschappen te bewonderen zoals in Conero dichtbij Ancona. Als laatste hebben we het nog even over de muziek: vaderland van Gioacchino Rossini en Beniamino Gigli. Le Marche is een ideale bestemming voor lyrische muziekliefhebbers.

Marche

Selecteer een hotel.

 • MAR119
  MAR119 - Borgo Lanciano
  RELAIS

  Castelraimondo, Marche

  CharmeFamilyQuietViewWellnessRomantic
 • MAR206
  MAR206 - Le Grotte
  HOTEL

  Genga, Marche

  GourmetSPA
 • MAR208
  MAR208 - Casa Bucolica Ca' Virginia

  Marche

  CharmeNatur
 • MAR406
  MAR406 - Agriturismo La Campana

  Marche

  CharmeNaturQuiet
 • MAR424 - Palazzo Guiderocchi

  Marche