Zoek uw Hotel

Service

Kamerservice
Calabria

Het zuiden van het groot schiereiland eindigt met twee weinig bekende regio’s, die toch prachtige schatten verbergen.

Het meest machtige element is hier ongetwijfeld de natuur. Laten we beginnen met de zee. In  Basillicata vind je in de streek rond Metaponto de fijnste gouden zandstranden. Het is geen toeval dat de Grieken er als eersten aanmeerden.

 De kust volgend, vind je prachtige Calabrische kreken van Capo Rizzoto, waar kiezel en zand mekaar afwisselen. Heel dikwijls betekent een dennenbos de aanwezigheid van de zee, die een prachtige turquoize kleur heeft. Langs de andere helling is de stad Tropea de meest gekende.

In het binnenland is de natuur ook fantastisch. De witte kalksteen vormt dikwijls canyons in Basilicata. Tussen de twee regio’s is er het natuurreservaat van Pollino in de Apennijnen, een paradijs voor de liefhebbers van bergen en natuur. Meer naar het zuiden bieden de wouden van Sila een uniek ecosysteem.

Het verbazingwekkende van deze regio’s is hun laag toeristisch karakter (behalve aan de kusten). De dorpen in het binnenland zijn een ware ontdekking voor wie houdt van authenticiteit. De hoofdstad van Basilicata, Matera, is bekend voor de wijk Sassi, onlangs herkend als patrimonium van de Unesco.

De Griekse sites, de kunststeden,… , waar enkele jaren geleden de archeologen het grote geluk hadden om twee bronzen beelden van 2 meter hoog te ontdekken. In de hele wereld blijven er slechts 5 over. De Romeinen maakten van deze bronzen beelden wapens. Drie bevinden zich in Italië, waarvan twee ervan, de mooiste, hier in Calabrië.  

 

 

Calabria

Selecteer een hotel.

 • CAL137
  CAL137 - Pizzo Village Club
  HOTEL

  Pizzo Calabro, Calabria

  FarmNaturResort
 • CAL240
  CAL240 - La Bussola

  Calabria

  Huisdieren toegelaten NaturSport
 • CAL241
  CAL241 - Baia Degli Dei

  Calabria

  Huisdieren toegelaten SportFamily
 • CAL371
  CAL371 - Tropis

  Calabria

  Central
 • CAL402
  CAL402 - Agriturismo Costantino

  Calabria

  BudgetCharme
 • CAL470 - Tirreno

  Calabria

 • CAL472
  CAL472 - VOI Floriana Resort
  HOTEL

  Simeri Crichi, Calabria

  FamilyResort