Zoek uw Hotel

Service

Kamerservice
Umbria

Het groene hart van Italië is de bijnaam van deze regio zo gelijk en toch zo verschillend van de "omvangrijke" buur. Het hart definieert haar centrale ligging op het schiereiland. Het hart is ook het symbool van de spiritualiteit binnen de mens en Umbrië is zeker het spirituele centrum van ons land.

Het is in Assisi waar Francesco Bernardone werd geboren, veel later werd hij religieus, stichter van de franciscaner en tegenwoordig baas van Italië. Met San Francesco, werd ook Santa Chiara, oprichter van de Clarissen geboren in Assisi. Cimabue, Pietro Cavallini en misschien Giotto werkten de decoratie van de basiliek van de Heilige af.

Vele plaatsen zijn bedevaartsoorden in Umbrië: Assisi (beneden de "Portiuncola" van Sint Franciscus is nog steeds zichtbaar), Cascia met Santa Rita. Maar soms zijn echte edelstenen discreter, zoals de prachtige kerk van Santa Chiara in Assisi.

Het groene hart verwijst ook naar de groene en de vruchtbare natuur. Deze ligging tussen de heuvels en de Apennijnen met een gematigd klimaat is altijd een groot voordeel geweest voor de landbouw en de veeteelt: Het is zo dat men in Umbrië tegelijkertijd kan proeven van een landelijke, eenvoudig en heerlijke keuken.
 
Een ander grote buur veroorzaakt veel bezorgdheid in het rustige Umbrië: te midden van oorlogen en invallen op het toekomstige Italiaanse kapitaal, hebben verschillende dorpen een defensieve positie bij de top van de bergen aangenomen. Dit is hoe de echte wonderen zoals Todi, Gubbio en anderen werden geboren.

Umbria

Selecteer een hotel.

 • UMB118
  UMB118 - Borgo della Marmotta
  HOTEL

  Poreta, Umbria

  CharmeFamilyQuiet
 • UMB149
  UMB149 - Villa di Monte Solare

  Umbria

  CharmeNaturRomanticViewWellness
 • UMB278
  UMB278 - Relais Il Cantico della Natura

  Umbria

  QuietCharmeRomantic
 • UMB201
  UMB201 - Relais La Tenuta del Gallo
  HOTEL

  Amelia Terni, Umbria

  CharmeEcologieNatur
 • UMB349
  UMB349 - Tenuta di Canonica

  Umbria

  CharmeNaturRomantic
 • UMB377
  UMB377 - Corte del lupo

  Umbria

  CharmeNatur
 • UMB393 - Dei Duchi

  Umbria

  BoutiqueCharmeEcologieFarmNaturQuietView
 • UMB474 - Abbazia di Collemedio

  Umbria

 • UMB530 - BRAMANTE

  Umbria

  CharmeNaturView