Zoek uw Hotel

Service

Kamerservice
Liguria

Ligurië, ook wel de Bloemenriviera genoemd, strekt zich uit van de Azurenkust tot Toscane. Daarom verkiezen de inwoners van deze streek altijd de zee. De grote troef is het klimaat: hoewel het niet ver van de Alpen is en dezelfde breedtegraad heeft van de koudere regio’s, geniet Ligurië van een mediterraan microklimaat.

Genova was gedurende een lange tijd de maritieme Republiek die streedt met andere Italiaanse maritieme republieken. De invloed van de Genovese cultuur strekte zich uit tot in Sardinië.

Genua wordt beschouwd als de scheiding tussen de zonovergoten Riviera di Ponente, in het westen, en de Riviera di Levante, in het oosten, met zijn talloze wijngaarden, citroen-, amandel- en olijfbomen.

De pittoreske vissershaventjes en de beroemde badplaatsen vormen een voortdurende afwisseling met de rotskapen en stranden.  De heerlijke keuken is geparfumeerd met olijfolie en gekruid met rozemarijn, salie of basilicum, die de basis vormt van de lekkere « pesto ».
 
De schatkamer van Ligurië ligt ergens verscholen tussen La Spezia en Levanto, in de prachtige streek van de « Cinque Terre », kleine dorpen die nog niet zo heel lang geleden uitsluitend bereikbaar waren langs een muilezelpad of langs de zee. Cinque Terre kan je maar op één manier ontdekken: er  - liefst -aankomen per boot en wandelen op de goed gemarkeerde paden, kortom een aards paradijs voor wandelaars.

Liguria

Selecteer een hotel.

 • LIG108
  LIG108 - Villa degli Argentieri
  HOTEL (B&B)

  Monterosso Al Mare, Liguria

  BoutiqueView
 • LIG176
  LIG176 - Garden Lido
  HOTEL

  Loano, Liguria

  CentralFamilySport
 • LIG264
  LIG264 - Miramare SESTRI

  Liguria

  ViewHuisdieren toegelaten
 • LIG386
  LIG386 - Loano 2 Village Hotel
  HOTEL

  Loano, Liguria

  FamilyResort
 • LIG387
  LIG387 - Loano Due Village Residence
  Residence

  Loano, Liguria

  FamilyResort
 • LIG396
  LIG396 - Grande Albergo Sestri

  Liguria

  CentralView
 • LIG397
  LIG397 - Villa Giada Holiday Club

  Liguria

  Family
 • LIG398
  LIG398 - Giada Country House

  Liguria